Πότε θα παραδεχθεί το Μνημονιακό Τόξο ότι το φιάσκο με Νετανιάχου, Χαφτάρ, και Σια ενισχύει τον Ερντογάν και υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας;

Μας έλεγε ο κ. Τσίπρας, τότε που άρχισε τα χαριεντίσματα με τον στυγνό κ. Νετανιάχου, την Exxon, τον Τραμπ, και την Total, ότι έτσι περιθωριοποιείται η Τουρκία και αποκτά ερείσματα η Ελλάδα. Το ΜέΡΑ25 του απαντούσαμε ότι μόνο τον κ. Ερντογάν ενισχύει αυτή η νέα υποταγή του Μνημονιακού Τόξου, αυτή τη φορά μέσω της πρόσδεσης της χώρας στο άρμα Νετανιάχου-Exxon-Τραμπ.

Προειδοποιούσαμε ότι η προσπάθεια περικύκλωσης της Τουρκίας με ΑΟΖ, για πετρέλαια και φυσικά αέρια που η λογική απαιτεί να μείνουν στα έγκατα της γης, δίνει στην Άγκυρα ευκαιρία να προβάλει την ισχύ της σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και να δημιουργήσει εντάσεις στο Αιγαίο.

Έτσι κι έγινε. Η Τουρκία έκανε τον αντιπερισπασμό της μέσω Λιβύης.

Και τότε ο νέος Πρωθυπουργός του ίδιου Μνημονιακού Τόξου έκανε τον δικό του δήθεν αντιπερισπασμό: Κάλεσε στην Αθήνα τον Λίβυο πολέμαρχο Χαφτάρ ελπίζοντας στη νίκη του στον Λιβυκό Εμφύλιο ώστε να εμποδίσει την προβολή της Τουρκικής ισχύος νότια της Κρήτης.

Το ΜέΡΑ25 εγκαλέσαμε τον κ. Μητσοτάκη ότι έφερε μέσα το ελληνικό Κοινοβούλιο έναν νέο Κάραζιτς: έναν αιματοβαμμένο πολέμαρχο που, μάλιστα, θα αποτύχει και στρατιωτικά.

Έτσι κι έγινε. Η τουρκική στρατιωτική παρέμβαση απεδείχθη ικανή να κατατροπώσει τον Χαφτάρ.

Πότε θα παραδεχθεί το Μνημονιακό Τόξο ότι αυτό που τους λέει και ξαναλέει το ΜέΡΑ25 είναι η μόνη, η αυταπόδεικτη αλήθεια; Ότι μακριά από εμάς τα παιχνίδια με μισάνθρωπους όπως οι Νετανιάχου, Χαφτάρ και Σία; Ότι η χώρα μας πρέπει να πρωτοστατήσει στην ΕΕ και διεθνώς ώστε ο βυθός της Αν. Μεσογείου να μείνει άθικτος από τρυπάνια και οι θάλασσές μας να γίνουν μια τεράστια λίμνη συνεργασίας και πράσινης ανάπτυξης;