Η Προοδευτική Διεθνής είναι εδώ. Εντάξου!

Μια ολομέτωπη επίθεση έχει εξαπολυθεί εναντίον της εργατικής τάξης, του περιβάλλοντος, της Δημοκρατίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ένα παγκόσμιο δίκτυο ακροδεξιών μορφωμάτων εξαπλώνεται διεθνώς, υπονομεύοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταπιέζοντας τις αντίθετες απόψεις, προωθώντας τη μισαλλοδοξία. Η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε βαθιά υπαρξιακή κρίση που όμοια της έχει να βιώσει από τη δεκαετία του ‘30.

Για να ηττηθεί αυτή η ακροδεξιά απειλή πρέπει να έχουμε ως στόχο κάτι πολύ διαφορετικό από την επιστροφή στο αποτυχημένο μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών. Η δίχως όρια παγκοσμιοποίηση υποσχόταν ειρήνη και ευημερία. Αυτό που όμως έφερε ήταν μια παγκόσμια οικονομική κρίση, πολέμους και περιβαλλοντική καταστροφή.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι προοδευτικοί της Γης να σχηματίσουμε ένα παγκόσμιο κίνημα με γερές ρίζες σε όλες τις κοινωνίες – ένα κίνημα που θα κινητοποιήσει την εργατική τάξη, τα φεμινιστικά κινήματα, τους πολίτες που βιώνουν την ανασφάλεια στη βάση εός κοινού οράματος για δημοκρατία, ευημερία, βιώσιμη ανάπτυξη και αλληλεγγύη.

Το κίνημά μας, η Προοδευτική Διεθνής, θα φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου επιδιώκοντας να κάνει πράξη το κοινό μας όραμα.

Η Προοδευτική Διεθνής θα σταθεί στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται κατά των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης, των διακρίσεων και της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η Προοδευτική Διεθνής θα εργαστεί για να ανακτήσουμε τις κοινότητές μας, τις πόλεις μας, τις χώρες μας και τον πλανήτη μας, καταθέτοντας μια ανθρωποκεντρική Διεθνή Πράσινη Νέα Συμφωνία (International New Deal) την οποία θα καταρτίσουμε από κοινού.

Είναι ώρα για τους προοδευτικούς όλου του κόσμου να ενωθούμε.

Σήμερα, εκπροσωπώντας το DiEM25 και το Sanders Institute, απευθύνουμε Κάλεσμα σε Δράση: να δημιουργήσουμε το απαραίτητο παγκόσμιο δίκτυο πολιτών και οργανισμών και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για αξιοπρέπεια, ειρήνη, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Έλα μαζί μας. Εντάξου στην Προοδευτική Διεθνή.