Riva Rinkeby och bygga en Bullerby, eller?

Torsdagen den 11 jan 2018 möttes jag, Antikalifen, och Patrik Engellau, chef på Det Goda Samhället, för att podda igen. Vi tog upp några synpunkter vi fått på den förra podden som sändes den 6 januari. Engallau läxade då upp en ung kille i Malmö som menade att ”politikerna är våra föräldrar”. Nej, vi är inga barn, menade Engellau, vi är medborgare och ska ta ansvar för våra egna liv. Någon invände då i kommentarsfältet att Per-Albin Hansson var något av en ”landsfader”. Det är dock en annan sak.
Så pratar vi så klart invandringspolitik, Sveriges viktigaste fråga inför höstens val. Är det inte mer humant att hjälpa fler flyktingar i närområdet? Svenska kyrkan, som förra året tappade 91000 medlemmar, tycker dock att det nuvarande systemet är bra, men vill att vi tar emot ännu fler.
Hur vore det att riva no go-zonen Rinkeby och ersätta betongklossarna med söta röda träkåkar med vita knutar? Om det såg ut som i Bullerbyn skulle väl värstingarnas humör också förändras, så att de blev lika snälla som Lisa och Lasse? Jag tänker att det skulle bli svårt att odla en självbild som hård gangstern från orten om man bor i en söt idyll. Latin Kings platta från 1997 hette ju I skuggan av betongen. Patrik är skeptisk.
Jag har sneglat på Det Goda Samhällets konkurrent, pk-blaskan Politism. Där var det någon som tyckte att det skrivs för mycket om skjutningar i miljonprogrammen. Media borde i stället lyfta fram den vackra arkitekturen! Läs själva om ni inte tror mig: ”Vad vi kan lära av miljonprogrammets kvaliteter”.
Patrik synar åtta riksdagspartiers plus Medborgerlig Samlings migrationspolitik. Det visar sig att inget av de åtta partierna har något substantiellt att komma med, förutom uppstickaren (MED), som har ett helt 48-punktersprogram.
Och så berättar Patrik om skolflyktingar, familjer som flyr till Åland för att den svenska skolan havererat. Och en del andra saker.
En fördel med poddformatet är att man lyssna medans man lagar mat, städar eller målar tavlor. Lyssna & dela! Och låt oss gärna höra vad ni tycker i kommentarsfältet.

För att kunna fortsätta detta arbete behöver jag ditt stöd! Swisha till 0760078008 (Eddie)
Bli månadsgivare på Patreon
Donera via Paypal:

Source