Antikalifen möter Dick Erixon

I ett nytt avsnitt av podden Antikalifen möter jag journalisten Dick Erixon. Han är sedan 2016 chefredaktör på den socialkonservativa tidningen Samtiden. Han har tidigare varit redaktör och skribent på Timbro och ledarskribent på Finanstidningen. Dick startade 2003 en av de första politiska bloggarna: I hjärtat rebell. Den är fortfarande aktiv!
Dick var tidigare engagerad i Centerpartiet och var och med bildade Fria Listan med Christian Gergils och Jean-Pierre Barda från Army of Lovers.
Jag och Dick möttes i Stockholm över en kopp kaffe den 11 december. Han berättade om sin resa från neokonservativ till socialkonservativ, om varför han föredrog Trump framför Hillary Clinton, och om hur mångkulturen har misslyckats. ”Nationalismen”, förklarar Dick, ”var kärnan i framväxten av upplysningens liberala demokrati”.
Eftersom det snart är julafton pratar nämner vi också Kalle Anka. Disney, menar jag, har, åtminstone i de tidiga filmerna, gjort ett bra arbete i att sprida klassiska sagor och berättelser till barn.

Gillar du vad jag gör? Swisha till 0760078008 (Eddie)
Bli månadsgivare på Patreon
Donera via Paypal:

Source