Με τις προανακριτικές τους επιτροπές μετατρέπουν τη Βουλή σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής αρχής. Το ΜέΡΑ25 δεν συμμετέχει!

To MέΡΑ25 αποχώρησε χτες το βράδυ από την συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση άλλης μιας ατελέσφορης Προανακριτικής Επιτροπής. Δηλώσαμε μάλιστα ότι το ΜέΡΑ25 δεν θα συμμετάσχει σε καμία τέτοια Προανακριτική Επιτροπή. Δεν μας έστειλε ο ελληνικός λαός στη Βουλή για να προσποιούμαστε ότι είμαστε ανακριτές, εισαγγελείς και αξιολογητές ποινικών ευθυνών αντίπαλης πολιτικής παράταξης. Αυτή η κοκορομαχία που είδαμε χτες δεν συνάδει με εικόνα Κοινοβουλίου που θέλουμε να βλέπουν οι μαθητές από τα θεωρεία της Βουλής και οι Έλληνες πολίτες από την τηλεόραση. Με την σύσταση τέτοιων επιτροπών στις οποίες βουλευτές δικάζουν βουλευτές, το Κοινοβούλιο μετατρέπεται σε ένα άθλιο υποκατάστατο της εισαγγελικής αρχής. Πρόκειται για θεσμική εκτροπή.

Αντί για αυτή την απαξιωτική διαδικασία, το ΜέΡΑ25 προτείνει τη δημιουργία Σώματος Δίωξης Πολιτειακού και Μεγαλοεπιχειρηματικού Εγκλήματος, ένα δικό μας FBI, μια ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης και δίωξης υπό την επιτήρηση του Κοινοβουλίου.