Με ποιόν θα συνεργαστεί το ΜέΡΑ25; Πώς θα πορευτούμε σε σχέση με ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη

Γνωρίζαμε ότι το χαμόγελο που επέστρεψε στα χείλη τόσων πολλών βλέποντας το ΜέΡΑ25 να αγγίζει το 3% στις ευρωεκλογές θα έβγαζε στην επιφάνεια τα χειρότερα ένστικτα των προπαγανδιστών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άργησαν να αποδείξουν πόσο προβλέψιμοι είναι.

Μετά την Συνέντευξη Τύπου με την οποία απευθύναμε Κάλεσμα Συμπόρευσης σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, το Διαδίκτυο βούιξε με φήμες για σύμπραξη με μικρότερα κόμματα – προαναγγέλοντας ένα είδος “συμφωνίας κορυφής” που είχαμε αποκλείσει στην ίδια Συνέντευξη Τύπου! Έστω ότι επρόκειτο για παρανόηση, σκεφτήκαμε, απαντώντας με χιούμορ (βλ. την απάντησή μας εδώ).
Σήμερα είχαμε νέο κρούσμα. Ερωτήθηκα με ποιους θα συνεργαστούμε στην Βουλή στο πλαίσιο του νομοθετικού έργου. Απάντησα:  “Θα συνεργαστούμε με ο,τιδήποτε κάνει καλό στην πλειοψηφία των ελλήνων και θα αντιπολιτευτούμε σκληρά ό,τι τους πλήττει, ό,τι στέλνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό.” Σε χρόνο ρεκόρ η διαστρέβλωση χτύπησε κόκκινο καθώς πάμπολλες ιστοσελίδες έσπευσαν να “μεταφράσουν” τα λόγια μου με πηχαίους τίτλους τύπου: “Ακόμα και την ΝΔ, ή και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξει ο Βαρουφάκης!”
Δυστυχώς όμως για τους επαγγελματίες του αθλήματος της διαστρέβλωσης, η θέση του ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρη και δε χωρά διαστρεβλώσεις:
Θα υπερψηφίζουμε νομοσχέδια που συνάδουν με το προεκλογικό πρόγραμμά μας, όποιο κόμμα και να τα φέρει στην Βουλή. Παράλληλα, θα στερούμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί το 4ο Μνημόνιο, το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στους δανειστές, τα πλεονάσματα που ερημοποιούν την χώρα πλουτίζοντας τους κερδοσκόπους, την πώληση κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε επιτήδεια αρπακτικά, τον εργασιακό μεσαίωνα, την ξενοφοβία, τις εξορύξεις αγκαλιά με τον κ. Νετανιάχου κλπ κλπ.
Όπως έχουμε αποδείξει, το ΜέΡΑ25 δεν ισοπεδώνει. Η μεγάλη απειλή για την χώρα είναι μια ρεβανσιστική Νέα Δημοκρατία υπό ηγεσία που εξυπηρετεί ταυτόχρονα τα χειρότερα αρπακτικά funds και τους χειρότερους εθνικιστικούς-ξενοφοβικούς κύκλους. Όμως, λέμε: Έχοντας δώσει γην και ύδωρ στους δανειστές, έχοντας συνασπιστεί με Νετανιάχου, Τίμερμανς και Μοσκοβισί, έχοντας δαιμονοποιήσει την ρήξη αγκαλιά με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται της παραμικρής αξιοπιστίας. Τί θα πουν οι βουλευτές του στην επόμενη Βουλή κόντρα στους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη; Φέρτε τον ΟΣΕ πίσω; Δώστε το ΕΚΑΣ στους φτωχούς συνταξιούχους;
Εμείς, το ξαναλέμε, δεν ισοπεδώνουμε: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά καλά, κυρίως την επέκταση της νοσοκομειακής ασφάλισης σε όλους, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε μικροεμπόρους, το Σύμφωνο Διαβίωσης κλπ. Όμως, έχοντας συνθηκολογήσει με την τρόικαμε τις πλάτες της ΝΔ, μονιμοποιώντας, ως το 2060, την Χρεοδουλοπαροικία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντισταθεί στην ΝΔ που ο κ. Τσίπρας ανέστησε την 6η Ιουλίου του 2015. Μόνο το ΜέΡΑ25 έχει και την συνέπεια και το πρόγραμμα για να προβάλει αντίσταση στην ολική επαναφορά της στυγνότερης ολιγαρχίας/ξενοφοβίας.
Κλείνω με μια υπόσχεση: Όσο περισσότερο οι προπαγανδιστές του Μνημονιακού Τόξου (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) θα διαστρεβλώνουν και θα ορύωνται, τόσο περισσότερο συνετά, προγραμματικά, πολιτισμένα (αλλά και με πάθος για αυτά που μας έφεραν μαζί) θα μιλάμε εμείς εκ μέρους του ΜέΡΑ25.