Ny podd med Katerina Janouch! Bilden av Sverige

I ett nytt avsnitt av podden ”Försöka förstå” (inspelat 23/3) pratar jag med författaren och debattören Katerina Janouch. Hon är aktuell med boken Bilden av Sverige: en personlig resa. Den handlar om Katerinas ”rödpillring” i början av 2017 och vad som hände sen. Att ”ta det röda pillret” är en metafor hämtad från Matrix-filmerna. Människorna lever i skenvärld, kallad matrixen, men när man tar det röda pillret öppnas ögonen och man ser världen som den är.
Etablissemangets media vill hålla oss kvar i matrixen, i skenvärlden, där allt är lugnt, vuxna män är ”ensamkommande flyktingbarn”, islam betyder fred och vita män är de värsta skurkarna.
Men att ta det röda pillret, att se saker som de är, är inte helt behagligt. När Katerina började säga som det är blev hon utsatt för hat och mobbning från etablissemanget och dess lojalister. I boken beskriver hon sina känslor av oro och ångest. Men trots häxjakten står hon pall och fortsätter skriva och föreläsa och har bidragit till att ”rödpillra” många fler. Etablissemanget håller på att förlora sitt grepp över ”Sverigebilden”. Genom sprickorna i bilden skymtar verkligheten.
Man kan läsa mer om boken på Katerina Janouchs blogg KATERINA MAGASIN
Stöd Antikalifens arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)!
Bli månadsgivare på Patreon
Donera via Paypal:

Source