Antikalifen har glasögon också

När jag växte upp på 80-talet fanns det varken internet eller smartphones. Serietidningar var stort och vi fantiserade om att bli superhjältar. Serietidningarna förmedlade också värderingar – demokratin måste försvaras mot onda galningar som vill ta över världen.
Det var när Abu Bakr al-Baghdadi i Irak, Usama bin Ladins efterträdare i positionen som ärketerroristen nummer ett, utropade sig till Kalifen i bestämd form singularis, som jag bestämde mig för att bli Antikalifen. En ensam superskurk gör ingen bra story, tänkte jag. Idén snodde jag från den kristna traditionen av antipåvar, en som gör anspråk på påvevärdigheten, men som inte har erkänts av Rom. En superhjälte måste ha en dräkt också. Jag valde mörk kostym, fluga och en röd fez. Men jag har inga vapen och inga superkrafter och är inte ute och slåss och fångar bovar. Det enda jag gör är att sitta en fåtölj och läsa. Så egentligen har jag nog inte blivit någon riktig superhjälte utan fortsätter bara att dagdrömma!
Nu har mitt alter ego Antikalifen har skaffat ett par retroglasögon. Och så har han glömt fezen hemma! Här ser ni honom på Uppsala Comix den 1 april i år. Han måste ju lära sig mer om serier så att han kan utveckla sin karaktär och sin bakgrundshistoria. Jag plockar en bit här, en annan där.

Här är den onde egyptologen Morgan Sinclair (Jonathan Hyde) med likadana glasögon. Bilden är hämtad ur filmen The Curse of King Tut’s Tomb (2006). Sinclair tillhör den hemliga organisationen Hellfire Council som söker efter ett magiskt föremål. Med föremålets hjälp, en bit av en tavla som håller demonerna nere i underjorden, hoppas de uppnå världsherravälde. Den gode egyptologen Danny Freemont måste hitta tavlan först!

Hellfire Council verkar hemskt, men långt ifrån lika hemskt som kalifatet! Antikalifen har en betydligt svårare uppgift än Danny Freemont! Och dessutom är kalifatet verkligt…
Gillar du vad jag skriver? Swisha ett bidrag till 0760078008 (Eddie Råbock)
Du kan också köpa Antikalifens senaste bok BORT OCH HEM IGEN för 200 kr. Ange adressen dit boken/böckerna ska skickas.

Source