Γερμανοί, Έλληνες & Τούρκοι μέλη του DiEM25 εναντίον εξορύξεων, εξοπλισμών & εντάσεων και υπέρ της Ειρήνης & της Πράσινης Κοινής Ευημερίας

Πρόκειται για παρέμβαση του DiEM25 (αναπόσπαστο μέρος του οποίου είναι το ΜέΡΑ25) που κάνει όλους εμάς που, από τον Φλεβάρη του 2016, παλεύουμε να χτίσουμε αυτό το μοναδικό, ενιαίο, διεθνικό κίνημα να νιώθουμε βαθιά περήφανοι.
Φέρνοντας μαζί, ως μέλη του ίδιου κινήματος, μέλη και οργανώσεις μας από την Γερμανία, την Ελλάδα ΚΑΙ την Τουρκία, η πιο κάτω Διακήρυξη θυμίζει τα κοινά συμφέροντα των λαών μας κόντρα στην Ολιγαρχία-Χωρίς-Σύνορα, η οποία  βεβαίως απεργάζεται εξορύξεις, εξοπλισμούς, εντάσεις και, στο βάθος, καταστροφική λιτότητα για την πλειοψηφία.
Αντί για τρυπάνια, όπλα, εντάσεις και λιτότητα, το DiEM25 καλεί Γερμανούς, Έλληνες και Τούρκους να αφοσιωθούμε στην Ειρήνη, τη Συνεργασία και την μετατροπή της Αν. Μεσογείου σε θάλασσα Κοινής Πράσινης Ευημερίας.

Κοινή Διακήρυξη των Εθνικών Επιτροπών του DiEM25 Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας: Ο Διεθνισμός στην υπηρεσία των λαών

Κάποιοι κλιμακώνουν αυτές τις μέρες την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδίως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν είναι άλλοι από τους συνήθεις κερδοσκόπους των πετρελαϊκών πολυεθνικών, τους εμπόρους οπλικών συστημάτων, τους πολεμοκάπηλους και, βέβαια, τους πολιτικούς που είναι ταγμένοι στην υπέρ πάντων συντήρηση ενός μη βιώσιμου οικονομικού συστήματος.

Αποτελούν μια ανίερη συμμαχία αποφασισμένη να προβεί παντού σε εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα επιφέρουν θανάσιμες επιπτώσεις στο τοπικό περιβάλλον, στο κλίμα του πλανήτη, και στις προοπτικές των λαών της περιοχής για Ειρήνη και Ευημερία. Τίποτα δεν τους κινητοποιεί εκτός από συμφέροντα που συστηματικά και αδιάκοπα βασιλεύουν διαιρώντας τους λαούς για να υφαρπάξουν το μέλλον τους.

Όπως δηλώνουμε και στο μανιφέστο μας, το DiEM25 στοχεύει προς μια Οικολογική Ευρώπη ταγμένη στην παγκόσμια Πράσινη Μετάβαση. Μια Ευρώπη με ιστορική συνείδηση που αναζητά ένα φωτεινό μέλλον χωρίς να κρύβεται από το παρελθόν της. Μια Διεθνιστική Ευρώπη που γνωρίζει ότι κανένας Ευρωπαίος δε μπορεί να είναι ελεύθερος αν ακόμη κι ένας λαός ζει ανελεύθερα. Μια ειρηνική Ευρώπη που αποκλιμακώνει τις εντάσεις στη γειτονιά της και εκτός αυτής.

Είναι επόμενο λοιπόν, σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων, το DiEM25 να παλεύει για τη μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου σε Θάλασσα Ειρήνης, Συνεργασίας, Ανανεώσιμης Ενέργειας για Όλους και Κοινής Πράσινης Ευημερίας.

H Εθνική Επιτροπή του DiEM25 Γερμανίας

H Εθνική Επιτροπή του DiEM25 Ελλάδας

H Εθνική Επιτροπή του DiEM25 Τουρκίας