Μήνυμα συμπόρευσης της Ναόμι Κλάιν με τους βουλευτές του ΜέΡΑ25 εναντίον των εξορύξεων

Σήμερα, στη Βουλή, το ΜέΡΑ25 δίνει τον αγώνα εναντίον της κύρωσης των εξορύξεων. Δυστυχώς, τα υπόλοιπα κόμματα μας έχουν δωρίσει το μονοπώλιο της προγραμματικής εναντίωσης σε κάθε εξόρυξη, σε κάθε νέα πηγή ορυκτών καυσίμων.

  • Η Νέα Δημοκρατία σήμερα συνεχίζει στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την αρχική υπογραφή της παράδοσης των θαλασσών μας στις πετρελαϊκές εταιρείες

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ εξανίσταται καταψηφίζοντας παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών του στις συμβάσεις αυτές (καταψηφίζουν κρυπτόμενοι πίσω από την εναντίωσή τους στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ που εκείνοι ξεκίνησαν μεταφέροντας τις μετοχές των ΕΛΠΕ στο ΤΑΙΠΕΔ!)

  • Το ΚΚΕ καταψηφίζει καταδικάζοντας την παράδοση των υδρογονανθράκων στις πολυεθνικές χωρίς όμως να καταδικάζει τις εξορύξεις αυτές καθ’εαυτές  – λες και όλα θα ήταν αγγελικά πλασμένα αν την κλιματική καταστροφή την επιτάχυναν κρατικές επιχειρήσεις

Το μονοπώλιο που μας δωρίζουν τα άλλα κόμματα στην προγραμματική εναντίωση στις εξορύξεις το απεχθανόμαστε. Μακάρι κι άλλα κόμματα της Βουλής να ένωναν τη φωνή τους με την δική μας εναντίον της κλιματικής καταστροφής, αντί να πασχίζουν να αυτο-παρουσιάζονται ως οικολογικά ευαίσθητοι την ώρα που αρνούναι να καταδικάσουν τις εξορύξεις. Φευ, δεν το κάνουν.

Ευτυχώς, υπάρχουν ισχυρές φωνές που ενδυναμώνουν τη δική μας, τη φωνή του ΜέΡΑ25 και του DiEM25. Είναι οι φωνές των νέων, των παιδιών που απεργούν παγκοσμίως εναντίον των εξορύξεων και υπέρ της πράσινης μετάβασης. Κι είναι κι άλλες φωνές – των πιο ηλικιωμένων ακτιβιστών, επιστημόνων και διανοούμενων που ακούγονται σε όλη την Υφήλιο.

Όπως της ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ που στέλνει, σήμερα, μήνυμα συμπόρευσης με τους βουλευτές του ΜέΡΑ25 στη Βουλή των Ελλήνων. Μας μηνύει η φίλη Ναόμι:

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επιταχυνόμενης κλιματικής κατάρρευσης. Οι αγρότες σας υποφέρουν από εντεινόμενη ξηρασία ενώ ως λαός έχετε χάσει ανθρώπους από ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές. Ως νησιωτικός λαός αντιμετωπίζετε την πραγματικότητα ότι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι πέραν των συνόρων σας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες που αγαπούν επειδή οι γη τους έχει γίνει αβίωτη λόγω ξηρασίας ή συγκρούσεων που ενισχύονται από την ανυδρία.

Σε αυτό το πλαίσιο ραγδαία αυξανόμενων ζημιών, ξεπερνά ακόμα και τον ορισμό της τρέλας το να ρίχνετε, κυριολεκτικά, καύσιμο στην οικουμενική φωτιά κυρώνοντας συμφωνίες με πετρελαϊκές εταιρείες ώστε να εξορύσσονται κι άλλα ορυκτά καύσιμα από τις όμορφες θάλασσές σας, και έτσι να απειλούνται ακόμα περισσότερο ευαίσθητα οικοσυστήματα τόσο σε τοπική όσο και σε πλανητική κλίμακα.

Στέκομαι δίπλα στο ΜέΡΑ25 ως το μοναδικό κόμμα που δυναμικά εναντιώνεται σε αυτές τις καταστροφικές κυρώσεις. Καλώ όλους τους νομοθέτες που ακούν την καλή τους συνείδηση να ακούσουν την επιστήμη – να ακούσουν τα παιδιά που ανά τον κόσμο απεργούν για να διασώσουν το μέλλον τους – τους καλώ να συμπράξουν με το ΜέΡΑ25 ώστε να τραβήξουμε μια γραμμή που βάζει τέλος στις εξορύξεις.

Την ώρα που το σπίτι μας καίγεται έχουμε ένα ελάχιστο παράθυρο ευκαιρίας να σβήσουμε τις φλόγες.

ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ