Η εσωτερική δημοκρατία του DiEM25-ΜέΡΑ25 στην πράξη

Η κορυφαία καθολική ψηφοφορία των μελών DiEM25-ΜέΡΑ25 για την εκλογή της νέας Συντονιστικής Επιτροπής είναι σε εξέλιξη. Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις έως την 28η Αυγούστου

Όταν λέμε ότι το κίνημά μας είναι το πρώτο ενιαίο πανευρωπαϊκό δημοκρατικό κίνημα, το εννοούμε. Ζούμε και βιώνουμε την δημοκρατία στην πράξη. Κάθε εβδομάδα τα μέλη απ΄ όλη την Ευρώπη καλούμαστε να συναποφασίσουμε μέσα από καθολικές ψηφοφορίες για όλα τα θέματα, τόσο εκείνα πανευρωπαϊκής εμβέλειας (π.χ. την θέση μας για την Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη) όσο και για τις πολιτικές μας επιλογές σε εθνικό επίπεδο (π.χ. την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 ή του αντίστοιχου εκλογικού μας βραχίονα στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία).

Όμως, κάθε δύο χρόνια, ζούμε μαζί μια κορυφαία στιγμή: Εκλέγουμε την 12μελή Συντονιστική Επιτροπή (Coordinating Collective) του DiEM25, η οποία επιφορτίζεται με την εντολή να συντονίσει την δράση του κινήματος για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία, δίνοντάς μας την ευκαιρία και το καθήκον να επιλέξουμε 12 συνοδοιπόρους (6 γυναίκες και 6 άνδρες) από 34 υποψήφιους.

Μην ξεχάσεις λοιπόν να ψηφίσεις έως την 28η Αυγούστου – πηγαίνοντας στην σελίδα μας diem25.org, επιλέγοντας από το μενού ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και, κατόπιν, ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ. Εκεί θα βρείς τις υποψηφιότητες (οι οποίες παρατίθενται με τη σειρά ένταξης στο DiEM25), που περιλαμβάνουν βιογραφικό, δήλωση του λόγου για τον οποίο θέτουν υποψηφιότητα και σύντομο βίντεο.

Πρόκειται για κορυφαία στιγμή στη δράση μας ως μέλη του DiEM25 – άλλη μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε ότι μια άλλη Ευρώπη είναι ήδη εδώ, στους κόλπους του DiEM25 όπου οι συνοδοιπόροι ψηφίζουν χωρίς να δίνουν σημασία αν οι υποψήφιοι που επιλέγουμε είναι έλληνες, γερμανοί, πορτογάλοι κοκ.