Vi är inte ensamma

Konservatismen kommer tillbaka. Ett tecken i tiden: nyligen gav min vän Simon O. Pettersson ut boken Svenska konservativa profiler (Realia förlag 2017). Det är en samling porträtt av svenska författare och tänkare som har haft betydelse för den konservativa idéströmningen. Se ett samtal med Pettersson på YouTube här
Det finns dock skäl att tro att vi människor inte är den enda konservativa arten i universum – det finns andra där ute i mörkret mellan stjärnorna. Åtminstone på Supermans hemplanet Krypton!
Häromdagen köpte jag ett nummer av serietidningen Stålpojken (7/1983) på en second hand-butik i Uppsala. Där hittade jag berättelsen ”Mannen som lurade tiden” om en ung vetenskapsman vid namn Zol-Mar på Krypton. Han vantrivs i sitt samhälle och drömmer om att med en tidsmaskin resa tusen år tillbaka till vad han uppfattar som planetens guldålder då general Dar-Nx härskade.
En sökning på nätet visade att berättelsen publicerades första gången i tidningen Superman nr 240, juli 1970, och tillhör en serie berättelser om Krypton under rubriken The Fabulous World of Krypton, på svenska Kryptons fantastiska värld.
Manus: Cary Bates
Bild: Michael W. Kaluta

Läs min intervju om Superman med serietidningsexperten Göran Semb här
Gillar du vad jag gör? Swisha ett bidrag till 0760078008 (Eddie Råbock)

Source